Your browser does not support JavaScript!

Duurzaamheid

Bespaar met duurzaam wonen op kostbare energie

Bij duurzaam wonen past u uw woning aan, waardoor u energie en geld bespaart én bijdraagt aan een beter milieu. Traditionele energiebronnen worden immers steeds schaarser. Wilt u ook duurzaam wonen? Dit is mogelijk door verschillende aanpassingen aan uw woning te laten verrichten. U kunt met bijvoorbeeld zonnepanelen aanzienlijk besparen op uw energierekening. Door het installeren van een luchtwarmtepomp, gebruikt u duurzame energie uit de buitenlucht voor het verwarmen of koelen van de ruimten en het water in uw huis. EKI is leverancier van diverse duurzame aansluitingen en installaties. Als F-gassen gecertificeerd partner dragen we met onze groene oplossingen voor particuliere huishoudens, graag bij aan een duurzame samenleving.

Waarom kiezen voor de mogelijkheden van EKI voor een duurzame woning:

• Vakkundige service en installatie door onze eigen monteurs;

• Leverancier van A-merken;

• Benut energie uit de atmosfeer met een luchtwarmtepomp;

• Bijdragen aan duurzame energie door de aanschaf van zonnepanelen;

• U bespaart u op de kosten van uw energieverbruik;

• Bestaande woningen verkrijgen eerder een groener energielabel;

• Nieuwbouw woningen voldoen eenvoudiger aan de wettelijke EPC-norm.

Benut energie uit de atmosfeer met een luchtwarmtepomp

Een luchtwarmtepomp is hét woonhuissysteem van de toekomst. Hiermee verwarmt en verkoelt u uw woning op een milieuvriendelijke manier. U verbruikt namelijk geen fossiele brandstof omdat er alleen een elektriciteitsaansluiting is vereist. In vergelijking met andere warmtepompen zijn de investeringskosten bovendien relatief laag. Het systeem van een luchtwarmtepomp bestaat uit een binnen- en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan. De buitenunit kan op de grond, aan de muur of op een plat dak worden geplaatst en onttrekt warmte aan de buitenlucht. De duurzame energie die hieruit vrijkomt, wordt gebruikt om uw woning te verwarmen of van warm tapwater te voorzien. Een van de voordelen van een luchtwarmtepomp schuilt in het feit dat het voor bestaande woningen makkelijker is om een groener energielabel te verkrijgen. Nieuwbouw woningen voldoen eenvoudiger aan de wettelijke EPC-norm.

Draag met zonnepanelen bij aan duurzame energie

In het Nederlandse straatbeeld zien we steeds meer zonnepanelen. Dat is niet verwonderlijk, want ze dragen op een belangrijke manier bij aan duurzaam wonen en energiebesparing. Steeds meer particulieren zijn zich bewust van het belang dat we op een andere manier met onze energie moeten omgaan. Zonnepanelen staan ook bekend als zonnecollectoren en zijn bij uitstek geschikt om een duurzame woning te realiseren. Naast energiebesparing zijn ook de financiële voordelen een goede reden om zonnepanelen te kopen. Vanaf het moment dat de zonnecollectoren zijn geïnstalleerd, bespaart u op de kosten van uw energieverbruik. Omdat u in staat bent om uw eigen energie op te wekken, bent u bovendien niet meer afhankelijk van de energieleveranciers. Dit houdt tevens in dat u niet meer afhankelijk bent van prijsfluctuaties. EKI levert en installeert zonnepanelen van de gerenommeerde merken: Solar Edge, Sofar, APsystems en Goodwe

Uw auto snel opladen met een eigen laadpaal

Aan het groeiende aantal elektrische en hybride voertuigen is ook op de weg te zien dat steeds meer mensen kiezen voor groene energie. Een eigen laadpaal voor uw elektrische auto en zelfs fiets is tegenwoordig dan ook de normaalste zaak van de wereld! Een groot voordeel van een laadpaal aan

huis is dat u uw auto snel en veilig kunt opladen op momenten dat u de wagen niet nodig heeft. U laadt tegen het gebruikelijke energietarief en bent dus voordeliger uit dan wanneer u laadt bij een openbare laadpaal. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat u de laadpaal na gemiddeld drie jaar heeft terugverdiend. De gekwalificeerde monteurs van EKI installeren de laadpaal op de door u gewenste plaats bij of aan uw woning.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?
Wij komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken.